A Nokia Siemens felvásárolja a Motorola egy részét

Kovács Attila, 2010. július 19. 22:04

A Nokia Siemens Networks (NSN) és a Motorola ma megegyezett, amely szerint az NSN 1,2 milliárd dollárért megvásárolja a Motorola vezeték nélküli hálózati infrastruktúrájának többségi tulajdonát.

A két cég a megfelelő feltételek kielégítésével (beleértve a szabályozási engedélyezési kérdéseket is) állítólag ez év végéig tető alá hozza a tranzakciót. Az üzlet várhatóan jelentősen erősíti majd az NSN globális jelenlétét, különösen az Egyesült Államokat és Japánt illetően. Hasonlóan az üzlet növeli az NSN pozícióit a kulcs vezeték nélküli technológiákban. Szakértők szerint az NSN ezáltal nagy teret nyerhet a CDMA terén.

A tranzakció részeként az NSN várhatóan több mint 50 operátornál nyer majd inkumbens kapcsolatokat, illetve tovább erősítheti pozícióit a China Mobile, Clearwire, Sprint, Verizon Wireless és a Vodafone szolgáltatókkal való kapcsolataiban.

Mint ismeretes, a Motorola hálózati infrastruktúra üzletága olyan termékekkel és szolgáltatásokkal áll a vevők rendelkezésére, mintGSM, CDMA, WCDMA, WiMAX, és LTE. Ez az üzletág piacvezetőnek számít a WiMAx technológiában (41szerződés 21 országban), erős globális jelenléttel rendelkezik a CDMA terén (30 aktív hálózat 22 országban), és robusztus installált globális GSM bázissal rendelkezik (80 aktív hálózat 66 országban).

A hírek szerint várhatóan kb. 7500 Motorola vezeték nélküli üzletági kerül át az NSN-hez.