A strukturálatlan tartalmaknak üzen hadat az EMC

Kovács Attila, 2010. július 20. 18:37

Az informatikai infrastruktúra-megoldások vezetőnek számító gyártója, az EMC két új termékkel bővítette az EMC SourceOne termékcsaládot, lehetőséget adva ezzel a strukturálatlan tartalmak – a különálló rendszereken található dokumentumok, audio- és videofájlok – burjánzásának, megőrzésének és elektronikus felderítésének kézben tartására.

Az EMC SourceOne portfolió új elemei segítenek a felügyelet nélküli információ átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé tételében. Az EMC SourceOne File Intelligence betekintést kínál a strukturálatlan tartalmak tömegébe, így a vásárlók tisztába kerülhetnek azzal, milyen tartalmaik vannak, azok hol tárolódnak és milyen értékkel bírnak. A tavalyi évben létrehozott digitális információ mennyisége 62 százalékkal nőtt, és ennek 85 százaléka strukturálatlan tartalom. Az EMC szerint az évente keletkező adatmennyiség 2009 és 2020 között várhatóan a 44-szeresére nő majd, ahogy a média összes nagyobb ágazatában – a hang-, televíziós, rádiós, nyomtatott anyagok területén egyaránt – befejeződik az analóg-digitális átállás. Miközben a digitális univerzum több mint 70 százalékát egyének hozzák létre, a vállalatokat terheli majd a felelősség az évente létrejövő digitális információk 80 százalékának tárolásáért, védelméért és felügyeletéért. Erre kínál megoldásokat az EMC.

 A mostani bejelentés a meglévő, holisztikus – azaz archiválási, elektronikus felderítési és átláthatóságot javító szolgáltatásokat is tartalmazó – információszabályozást kínáló EMC Source One megoldásokra épülve, sokféle tartalomtípushoz (e-mailekhez, SharePoint állományokhoz és egyéb fájlokhoz) is használhatók.Az EMC SourceOne új generációs architektúrája, illetve a termékcsalád segít a legnyomasztóbb információszabályozási kérdések megoldásában és rövid hasznosulási időt kínál a vásárlóknak.