Bárki regisztrálhat .co végződésű doménneveket

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 21. 11:34

Bárki regisztrálhat magának július 20-tól - az egykor kizárólag a kolumbiai oldalakat jelölő - .co végződésű doménneveket, miután egy felmérés szerint az internethasználók 75 százalékának a .co végződésről a cégek és vállalatok jutnak az eszükbe.

A .CO Internet S.A.S döntése nyomán többek között a GoDaddy.com, a Register.com és aNetwork Solutions regisztrációs oldalakon keresztül bárki létrehozhat magának .co végződésű doménnevet. A döntésnek elsősorban azok örülhetnek, akik korábban már lemaradtak a jól hangzó .com végződésű címekről. A .co végződés korábban is annyira elfogadott volt, hogy több mint húsz ország, például Nagy-Britannia (co.uk) és Japán (co.jp) használta már a céges címek jelölésére.

 Az új végződésekre már a múlt héten is vettek fel előregisztrációkat, a korán kelők között pedig olyan vállalkozások is vannak, mint a Twitter, amely a http://t.co címet egyelőre csak azért vette meg, hogy más a mikroblog-szolgáltatáshoz hasonló megtévesztő, vagy kártékony oldalt ne hozhasson létre.