Késik a fehér iPhone 4

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 23. 17:12

Az Apple hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint az eredeti tervekkel ellentétben a fehér iPhone 4 csak „egy későbbi időpontban”, vagyis vélhetőleg az év vége felé kerül majd forgalomba.

Az iPhone érkezésekor sok Apple hívő kapott a fejéhez, mivel a készülék fekete színben érkezett. Mi ebben olyan nagy szám, kérdezhetnénk, hiszen a fekete mindig divatos, nem túl feltűnő, kevésbé koszolódik, vagy látszanak meg rajta a karcolások. Természetesen ezek nem érvek egy igazi Apple rajongó számára, hiszen a cég egyik védjegye volt a kezdetektől fogva a fehér megjelenés. Olyannyira következetesen kitartottak emellett, hogy azokban az időkben is ragaszkodtak ehhez a külső jegyhez, amikor a fehér nem csak nem divatos, de kifejezetten ciki volt az IT piacon. Ez is segítette a vállalat korábbi, különállást és elitizmust sugalló imázsát. Akik csak az iPodokon keresztül kerültek be az Apple termékek vonzáskörébe, azok is a fehér külsőhöz szoktak, így végül nagyon sokan kifogásolták, hogy az iPhone nem fehér.

Ha már így történt, akkor legalább választási lehetőséget szerettek volna a felhasználók, és az Apple ha nem is villámgyorsan, de reagált kérésükre. A vállalatvezetése eredetileg júliustól tervezte megjelentetni ezt a változatot, és sokan ki is vártak, számolva a napokat, mikor jelentik be az újdonságot. Nos számukra jócskán elhúzódhat a várakozás, hiszen a cég miután eddig sem lépett az ügyben, a hónap vége felé már kénytelen volt hivatalos közleményt is kiadni, miszerint szó sem lehet a dátum betartásáról. Az időközben az iPhone 4 „antennagét” problémájába is belefutó Apple-nek valószínűleg kisebb gondja is nagyobb a fehér változatok megjelentetésénél. A cég ráadásul a sok évtizedes fehér korszak után egy meglehetősen fura magyarázattal is előállt, miszerint a fehér eszközök gyártása nehézkesebb, mint várták... Mindenesetre tény, hogy egy közeli időpontot biztos megneveztek volna, ha lenne ilyen, így az elemzők szerint jó eséllyel még idén, de már csak a negyedik negyedévben számíthatunk az újdonságok megjelenésére.