Magyarországon is árul műholdas internetet a Ses Astra

MTI Sajtóadatbank, 2010. július 26. 08:32

Magyarországon is bevezeti szélessávú műholdas internet szolgáltatását a Ses Astra, stratégiai partnerén, az informatikai szolgáltatásokat nyújtó RG Networkson keresztül.

A közlemény szerint a szolgáltatás az üzleti ügyfelek számára közvetlenül, a lakossági piacon pedig viszonteladókon keresztül érhető el.

Az ASTRA2Connect szolgáltatás Európa legkiterjedtebb szélessávú műholdas hálózata, több mint 60 000 végfelhasználója van.

Az interaktív szélessávú internet-hozzáférés Európában, Afrikában és a Közel-Keleten lehet igénybe venni.

A Ses Astra műholdas rendszer 16 műholdat foglal magában. Az Astra 125 millió háztartáshoz juttat el szolgáltatást, s több mint 2600 analóg és digitális televízió- és rádiócsatornát sugároz. A cég emellett műhold-alapú multimédiát, internetet és telekommunikációs szolgáltatásokat is nyújt nagyvállalatok, kormányok és ügynökségek számára.

Az RG Networks az informatikai szolgáltatásokat nyújtó RG Hungary tulajdonában áll. A vállalat szolgáltatásokat kínál a magyar piacon például a hardver- és szoftverfejlesztés, a megfigyelő és biztonsági rendszerek építése, üzemeltetése és karbantartása, valamint online marketing, web design és web fejlesztés területén.