Egymilliárd kártevőt blokkolt az IE8

Genda Csongor Zoltán, 2010. július 27. 17:22

A Microsoft képviselői bejelentették, hogy az Internet Explorer 8 az úgynevezett SmartScreen Filters beépítése óta több mint egymilliárd kártevő letöltődését akadályozta meg.

James Pratt, a redmondi konszern böngésző részlegének marketingmenedzsere azt nyilatkozta, hogy az újításoknak és fejlesztéseknek köszönhetően egyre hatékonyabbá válik az eszköz, s egyre több vírust képes kiszűrni. A víruskereső Tool egy feketelistából dolgozik, s folyamatosan összeveti a meglátogatott URL-ket az adatbázisban lévőkkel, s ha azt észleli, hogy a lehívni kívánt webcím veszélyes, akkor felszólítja az internetezőt a honlap elhagyására.

A felhasználók természetesen ki is kapcsolhatják az extra funkciót, ám annak inaktiválása nem ajánlott. A Microsoft-menedzser azt is elmondta, hogy jelen pillanatban másfélszer annyian használják az IE8-at, mint a Tool bevezetésekor, így még több szörfölőt tudnak megvédeni a fertőzéstől és az adathalászoktól. A szoftveróriás azonban figyelmeztet arra, hogy a SmartScreen nem képes mindent észrevenni, ezért minden internetezőnek azt javasolják, hogy használjanak vírusirtó programokat is.