Egoisták és barátságtalanok az iPad-vásárlók

Genda Csongor Zoltán, 2010. július 28. 17:47

Egy friss tanulmányból megtudhatjuk, hogy az iPad-kedvelők tábora milyen személyiségjegyekkel bír, s ugyanakkor arra is választ kapunk, hogy milyen mentalitás jellemzi az almás táblát ellenzők táborát.

A MyType piackutató cég több mint 20 ezer internetező megkérdezése alapján összeállította a tipikus iPad-rajongó személyiségprofilját. A felmérés rávilágít arra, hogy az almás termék tulajdonosai erős érdeklődést mutatnak az üzleti és pénzügyi témák iránt, s azok többnyire az elit társadalmi réteg soraiból kerülnek ki, ugyanis a táblagépet beszerzők nagy része tehetős személy. A jelentős anyagi háttéren kívül azonban magasszintű képzettség és sikerorientáltság is jellemzi az iPad-tulajdonosokat. A legmeglepőbb azonban az, hogy az Apple-termék birtokosai nem éppen barátságosak, sőt egoisták is.

Az iPad-ellenzők viszont kimértek, határozottak, nem követik az aktuális divatirányzatokat, az érdeklődési körük pedig kiterjed az internetre, a videójátékokra és a tudományra. A legékesebb jellemvonása azonban egy Apple-tábla-kritikusnak, hogy megveti a Mac OS-t és a Linuxot részesíti előnyben.