Közösségi játékokat tervez a Google?

Milkovits Gábor, 2010. július 29. 08:34

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint a Google olyan új közösségi játékszolgáltatást tervez, amely a Facebook-os játékok méltó versenytársa lehet.

A Facebook közösségi oldalon a legújabb slágert az online játszható, ingyenes játékprogramok jelentik, így nem véletlen, hogy a Google-nek ilyen irányú tervei vannak. Legalábbis ezt állítja a neves üzleti lap, amely azt írja, hogy az internetes kereső- és tartalomszolgáltató óriás a Playdom-mal, az Electronic Arts-szal, a Playfish-sel és a Zynga Game Network-kel is tárgyal egy ilyen jellegű szolgáltatásról.

Az érintettek egyelőre nem nyilatkoztak a hírrel kapcsolatban, amely legalább egy kérdést fölvet. A Google-nek ugyanis van saját közösségi portálja, Orkut néven, ez azonban enyhén szólva nem számít sikertörténetnek. A kérdés az, hogy a Google az Orkut-ba integrálja majd az új játékszolgáltatást, vagy pedig valami teljesen új közösségi projektbe kezd? A válasz egyelőre a levegőben lóg, mindenesetre nem a Google az egyetlen, aki felfigyelt a nagy sikerrel kecsegtető lehetőségre. A Disney ugyanis nemrég bejelentette, hogy 563,2 milló dollárért megveszi a Playdom-ot, amely elsősorban éppen a közösségi és más szórakoztató profilú portálok számára fejleszt online játékprogramokat.