Mobilalkalmazás-boltot nyitott az LG

Milkovits Gábor, 2010. július 29. 18:12

Az iPhone és követői sikerén felbuzdulva az LG is saját alkalmazásboltot nyitott mobiljaihoz, amelyről nemcsak az okostelefonokhoz, hanem a középkategóriás készülékekhez is lehet szoftvereket letölteni.

Az Apple iPhone-os App Store-ján kívül a készülékgyártók közül egyelőre csak a Nokia rendelkezik saját online szoftverletöltő portállal, Ovi néven, és persze mostantól az LG. Ezeken kívül még a különböző gyártók Android platformos oksotelefonjait használók számára üzemel az Android Marketplace. A fantáziadúsan LG Application Store névre keresztelt szolgáltatás egyelőre csak 23 ázsiai, közel-keleti és dél-amerikai országban érhető el, azonban még az idén meg szeretnék nyitni több európai piacon is. Az oldalról kezdésként mintegy 3000 alkalmazást lehet letölteni, a saját szoftveres LG mobilok mellett Android és Windows Mobile készülékekhez is.

Az LG alkalmazásboltja, legalábbis egyelőre, sajátos rendszer szerint üzemel. A szoftverek ugyanis mind ingyenesek, azonban nem minden felhasználó férhet hozzá az összes alkalmazáshoz. A portál ugyanis három tagsági szintet különböztet meg, amelyek között aszerint lehet feljebb lépni, hogy valaki milyen aktívan értékeli a programokat, ajánlja őket ismerőseinek, vagy rendeli meg a kapcsolódó RSS hírcsatorna-bejegyzéseket.