Dömping: jövő kedden 34 Windows javítófolt érkezik

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 6. 12:59

A Microsoft bejelentette, hogy rekord mennyiségű javítással készül a jövő keddi frissítési időszakra, 34 javítófolttal összesen 14 biztonsági hibát orvosolnak.

A Windows operációs rendszerekhez, illetve az alattuk futó Microsoft termékekhez ezúttal rég nem látott mennyiségű frissítés érkezik. A rendszergazdák számára a tervezhető frissítési ütemet elősegítendő minden hónap második keddjére ütemezett csomag ezúttal azért sikeredett ilyen nagyra, mert 14 biztonsági hibát készülnek eltüntetni. A mostani kör rekordgyanús, hiszen a foltozó-keddek hat évvel ezelőtti bevezetése óta eddig egy alkalommal adtak ki 34 foltot, és egyszer már volt rá példa, hogy 13 hibát javítottak egyszerre.

De nem csak a mennyiség a lényeg, hanem az arányok is, nevezetesen a hibák közül nyolc kritikus, hat pedig fontos besorolást kapott a vállalat saját veszélyességi rangsora szerint, tehát nem csak sok apróbb csiszolgatásról, hanem tartalmi frissítésről van szó. Az előzetes tervek természetesen az utolsó pillanatban még módosulhatnak, ám az már most biztos, hogy jövő kedden az elmúlt évek egyik legnagyobb Microsoft frissítése lesz majd elérhető.