Adobe Lightroom 3.2 és a Camera Raw 6.2

Mészáros Péter, 2010. augusztus 10. 19:24

Az Adobe bejelentette a Lightroom 3.2 és a Camera Raw 6.2 kiadásra jelölt verzióit, amelyek már letölthetők az Adobe Labs weboldalán. A frissítés 12 új, népszerű fényképezőgép-modell raw-fájljait támogatja, a Lightroom 3 és a Camera Raw 6.1 kiadások részeként több objektívkorrekciós profil továbbfejlesztett változatát tartalmazza, továbbá több mint 50 új objektívprofillal segíti a fényképészeket a nem kívánt torzulások és aberrációs hatások automatikus korrekciójában.

Ezenkívül a Lightroom 3.2 kiadásra jelölt verziója most lehetővé teszi a Lightroom 3 felhasználók számára, hogy fényképeiket az alkalmazásból közvetlenül tegyék közzé a Facebook webhelyen, valamint az ügyfelek által bejelentett, Lightroom 3.0 verzióra vonatkozó problémákkal szintén foglalkozik. Az Adobe továbbra is arra ösztönzi a közösséget, hogy küldjenek visszajelzést a frissítésekről annak érdekében, hogy a különböző hardver- és szoftverkonfigurációkon dolgozó ügyfeleknek a legjobb felhasználói élményt tudják biztosítani.

A Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként egyetlen alkalmazásból segíti a gyakorlott amatőr és a profi fotósokat a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A Photoshop Camera Raw bővítmény gyors és könnyű hozzáférést biztosít a Photoshop szoftverben a vezető digitális fényképezőgépek által létrehozott raw (nyers) képformátumokhoz.

A Lightroom 3.2 kiadásra jelölt verziója a Lightroom 3 szoftverrel, a Photoshop Camera Raw 6.2 kiadásra jelölt verziója pedig a Photoshop CS5 szoftverrel rendelkező ügyfelek számára érhető el ingyenes letöltésként.