A VIPRE-nek a legjobb a proaktív vírusvédelme

Kovács Attila, 2010. augusztus 12. 09:43

A világ egyik legelismertebb antivírus-minősítő laborja, a Virus Bulletin 2010 augusztusában is megjelentette tesztjét az antivírusokról, s a VIPRE elnyerte a független víruslAz augusztusi teszt, amelyben az antivírus megoldások proaktív és a reaktív védelmét egyaránt vizsgálták, újabb elismerést is hozott a VIPRE-nek: a VIPRE nyújtotta az elmúlt 6 hónap legjobb proaktív védelmét.abor VB100 minősítését.

Ezt a minősítést azok a szoftverek kaphatják meg, amelyek a „vadon élő” vírusok 100%-át felismerik, illetve nem azonosítanak tévesen egy ártalmatlan tesztfájlt sem. Az augusztusi teszt, amelyben az antivírus megoldások proaktív és a reaktív védelmét egyaránt vizsgálták, újabb elismerést is hozott a VIPRE-nek: a VIPRE nyújtotta az elmúlt 6 hónap legjobb proaktív védelmét.

A Virus Bulletin összehasonlító tesztjén a VIPRE proaktív védelme az új kártevők közel 85%-át képes adatbázis-frissítés nélkül is azonosítani, ami a piacon egyedülálló megbízhatóságot jelent: egyetlen más tesztelt termék sem közelítette meg a VIPRE eredményét.
A RAP teszt során négy tesztet végeznek el: háromban az antivírusoknak a kiadásuk előtti három héten megjelent károkozókat kell felismerniük, vagyis azt vizsgálja a VB, hogy a gyártók milyen gyorsan reagálnak frissítéseikben a felfedezett károkozókra, milyen gyorsan kerülnek be a friss kártevők az antivírusok adatbázisába. Ezeken a teszteken is az élmezőnyben végzett a VIPRE, jóllehet az ilyen összehasonlításokat hagyományosan a több víruskereső motort egyszerre használó megoldások nyerik. A negyedik teszt során azt nézik meg, hogy a frissítések lezárása utáni héten megjelenő új károkozókat milyen hatékonysággal ismeri fel az antivírus. Ezért itt már csak a proaktív, mesterséges intelligencián alapuló védelemre támaszkodhatnak a megoldások, hiszen az új mintákra kiadott frissítésekhez már nem jutnak hozzá, pontosan úgy, mint a még ismeretlen fertőzéseknél.
A teszteket kéthavonta megismétlik, s a proaktív védelem terén a Virus Bulletin által vizsgált legutolsó hat hónap, 2010 februárja és augusztusa közötti 4 teszten érte el a VIPRE a legmagasabb összesített pontosságot.

További információ: www.vipre.hu