Az Apple ingyen kicseréli az összes első generációs iPod Nano-t

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 12. 09:04

Az Apple ígéretet tett rá, hogy minden egyes 2005. szeptember és 2006. szeptembere között eladott első generációs iPod Nano zenelejátszót kicserél Japánban, miután a kormány nem elégszik meg a baleseteket okozó akkuk cseréjével.

Az első hírek szerint is legalább 27 olyan eset fordult elő, amikor az akku túlhevülése miatt balesetet okoztak a régebbi Nano-k, hat komoly tűzeset és négy égési sérülés is bekövetkezett, azóta pedig ez a szám tovább emelkedett. Az Apple először úgy reagált a hírre, hogy közölte, a balesetekért az akkumulátorokat gyártó, szándékosan meg nem nevezett cég a felelős. Éppen ezért teljes körű akkucserét ígértek, azonban a japán hatóságok nem érték be ennyivel.

Egyelőre nem tudni, minek köszönhető az Apple engedékenysége, pláne, hogy a csereakció mintegy 1,6 millió készüléket érint, azaz jó sok pénzt vesz ki a társaság pénztárcájából. Egyes vélemények szerint Steve Jobs cége az iPhone 4 antennaproblémák óta igyekszik minél jobb színben megjelenni a nyilvánosság előtt, másfelől pedig az Apple készülékeinek a Távol-Keleten a legerősebb a piaci konkurenciája.