SMS-ben köthető utasbiztosítás a T-Mobile-tól

forrás Prim Online, 2010. augusztus 12. 10:08

Az utasbiztosítás fontossága ellenére a magyar utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást külföldi útja előtt. Ennek oka nem kizárólag a spórolás: sokaknak az utazás előtt eszébe sem jut, mások számára az utánajárás és az erre szánt idő okoz problémát. Az UNION Biztosító és a T-Mobile új szolgáltatásával ezentúl minden eddiginél egyszerűbben, kedvező díj ellenében, SMS-ben, akár külföldről, a határ átlépését követő két órán belül is megköthető a minden külföldi országra kiterjedő utasbiztosítás.

Az SMS-ben intézhető utasbiztosítás a T-Mobile előfizetői számára érhető el, és a biztosítás megkötése a mobiltelefonon kívül semmilyen más eszközt nem igényel. A biztosítás az utazás megkezdése előtt és a kiutazás során egyaránt igényelhető. Mindkét esetben az utas kezdeményezi a biztosításkötést a +36-30/8100-888-as számra küldött SMS-sel.

A szolgáltatás keretében két biztosítási csomag választható. Az egyéni változat egy napra érvényes díja egységesen 490 forint, míg a 2 szülőre és 16 év alatti gyermekeikre számkorlátozás nélkül megköthető csomag napidíja 1190 Ft. A biztosítás a kedvező díjak mellett kellő biztonságot nyújt, a fedezeti összegek ugyanis magasak. Az egyéni csomag díja pl. betegség vagy baleset esetén 20 millió, rokkantság esetén 3 millió forintig terjedő fedezetet biztosít. A biztosítás emellett különleges esetekre, így pl. síelésre, snowboardozásra, hobbiszintű vadvízi evezésre és búvárkodásra is kiterjed. Az egyszerű ügyintézést segíti az is, hogy a biztosítás bármely országra érvényes, így az Európán kívüli utazások esetén sem kell pótdíjat fizetni.

Egyéni csomag esetén az utasnak az SMS-ben csupán négy adatot kell elküldenie: név, születési év, illetve utazás kezdete és vége (hónap, nap formátumban megadva). Családi csomag igénylésekor emellett a további családtagok születési évét kell megadni. Miután az előfizető a megerősítő SMS-t jóváhagyta, a szolgáltató megküldi a megkötött biztosítás kötvényszámát és a baj esetén hívható asszisztencia segélyhívószámát. Ezt az üzenetet az utazás végéig meg kell őrizni a készülékben. Az SMS-ben az ügyfél által megadott utazási időtartam alapján kiszámított díjat havidíjas előfizetők utólagosan a havi számlával egyenlíthetik ki, Domino kártyás és Mix előfizetéssel rendelkező ügyfelek esetén pedig azonnal levonásra kerül az univerzális egyenlegből.
A más telefontársaságnál előfizetők számára jó hír, hogy elegendő, ha a társaságban egy T-Mobile-os előfizető található, aki bármely vele azonos időben és úti céllal utazó személy számára is köthet egyéni biztosítást.
A szolgáltatás részletei és feltételei a www.t-mobile.hu honlapon megtekinthetők.