PSP mobil Androiddal?

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 13. 09:03

Elég régóta hallani olyan találgatásokról, hogy a Sony egy PSP mobillal fog előrukkolni, most viszont az Engadget konkrét értesülésekhez is jutott a készülékről, amelyen állítólag Android 3.0 operációs rendszer fut majd.

A hírblog úgy tudja, hogy a PSP mobil fekvő módban elcsúsztatható lesz, csak éppen a billentyűzet helyett a játékvezérlő gombok fognak ily módon előbukkanni, joystick helyett hosszúkás touchpad-del. A készülék ezen kívül kb. 4 colos WVGA érintőképernyővel, 5 megapixeles kamerával, illetve 1 GHz-es Snapdragon CPU-val bír. Szoftveroldalon a következő generációs, „Gingerbread” kódnevű Android 3.0 rendszer egyedi interfészes változata fut majd a játékgép-mobilon, amely állítólag egyszerre fogja viselni a Sony Ericsson Xperia és PSP márkaneveket.

A kibocsátással együtt megújul majd az Android Market webáruház is, ahonnan természetesen PSP játékokat és más kapcsolódó tartalmakat is le lehet majd tölteni. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek az új PSP készüléken kívül más Android rendszerű hardveren is futnak-e. Az Engadget úgy tudja, hogy a Sony játékgép/okostelefon hibridje akár már októberben bemutatásra kerülhet.