Multitouch támogatás a 3. Firefox 4 bétában

Genda Csongor Zoltán, 2010. augusztus 13. 09:36

A Mozilla kiadta a Firefox 4 legújabb, szám szerint harmadik bétáját, amely már támogatja a Windows 7-be beépített Natural User Interface-t is.

A böngészőfejlesztő alapítvány a felhasználói élmény növelését tűzte ki célul, s éppen ezért Multitouch-képességgel is felvértezték a harmadik tesztszoftvert. Az új opció kínálta előnyöket az érintőkijelzős képernyővel illetve TouchScreen-es táblagéppel rendelkezők tudják majd kihasználni. Ezen kívül azonban javításokat eszközöltek a Mozilla informatikusai a JavaScript motoron is, s így az most már könnyebben megbirkózik a numerikus kódokkal, vagyis hamarabb elvégzi a grafikai számításokat.
A fejlesztők felhívták az internetezők figyelmét, hogy a szoftver ugyan stabilan fut, hibákat nem észleltek annak működése közben, ennek ellenére számítani lehet kisebb-nagyobb rendellenességekre, főképpen a bővítmények esetében merülhet fel olykor-olykor kompatibilitási probléma.
A Firefox 4.0 béta 3-at a Softpedia oldaláról (http://www.softpedia.com/progDownload/Mozilla-Firefox-Final-Download-5787.html) tölthetik le olvasóink.