Blu-rayen is kiadják a Star Wars szériát

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 15. 09:01

A rajongók nagy örömére George Lucas egy interjúban bejelentette, hogy hamarosan Blu-ray lemezeken, HD minőségben is kiadják a Star Wars filmszéria mind a hat részét.

A HD Star Wars sorozat jövő ősszel fog kijönni az Egyesült Államokban. A részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az összes Blu-ray lemezes epizód egyetlen díszdobozos csomagban kerül majd forgalomba és számos extrát fog tartalmazni, a dokumentum-felvételektől a színfalak mögötti jelenetekig. A nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem közöltek információt, de biztos, hogy ez sem fog elmaradni. A Blu-ray kiadás nyilvánvalóan nem lesz olcsó, de attól azért a mára örökzölddé nemesült sci-fi opusz rajongótáborának méretét figyelembe véve aligha kell tartani, hogy ne lenne rá megfelelő kereslet.

Az 1977-es, nálunk „Csillagok Háborúja” néven bemutatott, azóta pedig az „Egy új remény” címet kapott IV. epizód hallatlan sikerét követően a Star Wars az egyik leghatalmasabb szórakoztatóipari üzleti vállalkozássá nőtte ki magát. A különböző, a filmekhez kapcsolódó termékek, például játékfigurák vagy számítógépes játékok jogdíjai mára több bevételt hoztak Lucas cégének, mint maguk a mozik. A régebbi és újabb epizódoknak számos kiadása és verziója létezik már ma is, a korábban elkészült IV. – VI. részekhez például az 1990-es évek végén speciális effektusokat és új jeleneteket adtak hozzá.