Mégis lesz HP Android tablet, nyomtató-integrációval

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 15. 14:15

A tajvani Digitimes úgy tudja, hogy a Hewlett-Packard a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégiscsak piacra dob egy Android tabletet az idén, mivel nem akarják teljesen sutba dobni a fejlesztési eredményeket a Web OS tabletek kedvéért.

A tajvani lap szerint az Androidos HP Zeen tablet egy alsó kategóriás készülék lesz, egyelőre ismeretlen Freescale ARM processzorral, 512 MB RAM-mal, 4 GB flashmemóriával és 800 x 480 képpont felbontású érintőképernyővel. Az, hogy mégiscsak piacra kerül idén ősszel, a hírforrás szerint annak köszönhető, hogy a készülékhez a Wistron kifejlesztett egy nyomtatót, amelyre közvetlenül dokkolni lehet a Zeen-t, az interfészt pedig tesztelni szeretné a HP. Meg esetleg az Androidot is, annak ellenére, hogy a világ vezető számítógépgyártója nemrég egyértelműen a Palm felvásárlásával megszerzett Web OS mellett kötelezte el magát.

A HP az idén vette meg a Palmot 1,2 milliárd dollárért, annak mobiltelefonos hardvereszközeivel és a Web OS operációs rendszerrel együtt. Hamar kiderült, hogy a legnagyobb PC-gyártónak elsősorban ez utóbbival vannak komoly tervei, ugyanis néhány hete bejelentették, hogy felfüggesztik az Android- és Windows 7-alapú tablet PC-k fejlesztését, és csak a Web OS HP tabletek fognak megjelenni, az idén őszre ígért Android- és Windows 7 modellek nem.  Nemrég aztán azt is bejelentette a vállalat, hogy hamarosan saját mobiltelefonok gyártásába kezd, amelyeken kizárólag a Web OS operációs rendszer fut majd. Ha hinni lehet a Digitimes-nak, úgy az egyetlen kivétel a Zeen tablet lesz.