A mi Magyarországunk: válogatott fotókiállítás

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 16. 10:25

A MÚOSZ új székházában a magyar fotográfia rangos alkotóit bemutató, félmillió képből válogató kiállítás ingyenes, megtekinthető szeptember 17- ig, hétköznap 9-től 19 óráig.

A két éve alakult Cultiris Kulturális Képügynökség, több mint 500 000 képes anyagából, amely mintegy 100 000 magyar fotót is tartalmaz, 9 közgyűjtemény anyagát és 112 neves fotós műveit kínálja az érdeklődőknek, most olyan válogatást mutat be, amely a nagyközönség számára is újdonságokat, különlegességeket tartogat. A világhírű tudósok, művészek mellett, a magyar fotográfusok is méltán vívták ki elismertségüket idehaza és a nagyvilágban. Alkotásaikkal, melyekkel egy megismételhetetlen pillanatba sűrítették mondandójukat, tükröt tartanak elénk és olyan időutazásra késztetnek, ahol szavak nélkül is értjük egymást.

A kiállítást Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke és Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó elnök –vezérigazgatója nyitotta meg. Budapest építészetéről, híressé lett írókról, művészekről, tudósokról, a magyar táj sokszínűségéről, népszokásokról, tárgyi kultúránkról, természeti csodáinkról, növény és állatvilágunkról szól a válogatás. Az archív felvételek és a közelmúltban készült képek egyaránt arról a világról, arról az országról mesélnek, amelynek múltját kutatjuk, jelenét éljük és jövőjét álmodjuk. A kiállítás szeptember 17- ig, 9-19 óráig tekinthető meg a Magyar Újságírók Országos Szövetségének új székházában – Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 47/A.