Saját rekordjait döntögeti a HP

forrás Prim Online, 2010. augusztus 19. 12:58

A hazai számítógépes piacot messze túlszárnyalva növekedett 2010. második negyedévében a Hewlett-Packard (HP) számítógépes üzletága (PSG). A cég piaci részesedése 24 %-os, míg az őt követő versenytárs majd 10%-al kevesebbet hasít ki a piacból. A válság ellenére a HP az asztali- és a hordozható számítógépek eladásait is növelni tudta, mellyel erősítette piaci elsőségét.

Az értékesített darabszámok tekintetében a HP több mint kétszer akkora növekedést könyvelhet el 25,4 %-os eredményével, mint a számítógépes piac 11,9 %-os bővülése – áll az IDC EMEA PC Tracker második negyedéves kimutatásában. A HP 24 %-ra növelte piaci részesedését, szemben 2009. ugyanezen időszakának 21,4 %-os eredményével.

Hazánkban az idei év második negyedévében a HP 51,7 %-kal tudta növelni eladásait az asztali számítógépek területén, így a piac 37,5 %-át tudhatja magáénak, mely a 2002-es HP - Compaq egyesülés óta elért legjobb eredmény. „Azért is tekinthetjük rekorderedménynek ezt az időszakot, mert az asztali PC-piac csak 9,9 %-kal tudott növekedni az elmúlt egy évben” – nyilatkozta Takáts Kristóf, a HP PSG divíziójának vezetője, a HP Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese. A hordozható számítógépek piacán is tudott növekedést produkálni a HP: eladásai 11,6 %-kal bővültek, így a piac 19,1 %-kát mondhatja magáénak az IDC kutatása alapján.