Kikerült a netre a Halo Reach, a Microsoft nyomoz

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 25. 07:03

Hetekkel a szeptember 14-ei hivatalos premier előtt kiszivárgott, és rögtön fel is került a fájlcserélő oldalakra a népszerű Microsoft Xbox játékprogram-széria legfrissebb darabja, a Halo Reach.

A Microsoft közleménye szerint a cég nagyjából egy hónappal a startot megelőzően kiadott néhány kópiát újságíróknak és szakembereknek értékelés céljából. Valószínű, hogy ezek egyike került föl a világhálóra, 3 héttel a hivatalos forgalmazás kezdete előtt. A Microsoft eléggé szigorúan kezeli az ilyen eseteket, így ezúttal is kilátásba helyezte a kiszivárogtató személye utáni kiterjedt nyomozást, ugyanakkor egyelőre semmilyen konkrét gyanút nem közölt. A társaság tavaly több ezer játékost lekapcsolt az Xbox Live online szolgáltatásról, mivel úgy módosították konzoljaikat, hogy másolt játékok is fussanak rajtuk. Ugyanakkor nem a Reach az első olyan Halo játék, amely idő előtt kalózváltozatban felkerült a netre: hasonló történt annak idején a Halo 3 esetében is, ráadásul ezt a játékot egy francia kereskedő idő előtt kezdte el forgalmazni boltjaiban.

A Microsoft szerint a Halo Reach legfőbb újítása a Halo sorozat eddigi tagjaihoz képest az, hogy a játékosok kezdettől fogva számos extrához férhetnek hozzá. A játékmódtól függően több új fegyverből, képességből és kiegészítőből lehet majd válogatni, míg ezek a Halo-ban eddig hagyományosan csak a játék során, fokozatosan voltak megszerezhetők. Így például a Reach-ben már a legelején lehetőség lesz majd láthatatlanná válni, vagy éppen jetpack kézi rakéta segítségével repülni. A Halo Reach változtatásai elsősorban azt szolgálják, hogy az online multiplayer üzemmódban kiegyenlítettebb legyen a küzdelem a már régóta játszó, illetve a friss játékosok között.