Kodak YouTube kamera 1080p HD felbontással, USB-karral

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 25. 16:07

A Kodak is egyre feljebb tolja kisméretű, zsebben elférő videokamerái felbontását, a Playtouch névre keresztelt modell már igazi HD élményt kínál képstabilizátorral és beépített USB-karral.

Ez a kategória nyilvánvalóan nem a verhetetlen képi élményre, inkább megosztásra és a pillanat rögzítésére szolgál, apró kiterjedése miatt mindig nálunk lehet, így nem történik meg a „ha most nálam lenne a kamerám” jelenség. Ennek ellenére a korábban a nagytestvérek által lesajnált termékcsoport már kezd elszakadni a korai YouTube időkre jellemző minőségtől, olyannyira, hogy a Playtouch már nem is 720p, hanem teljes, 1080p Full HD rögzítést kínál. A gépben található egyszerű képstabilizálás is, ám optikája a szintén friss és olcsóbb vetélytárssal, a Sanyo szintén most bejelentett 3x-os optikai zoomos modelljével ellentétben fix. A leginkább a mobiltelefonok beépített kameráira hasonlító egység ettől függetlenül képes 5 megapixeles fényképek készítésére is, illetve a videóból is szemezgethetünk állóképeket a készülék menüjének segítségével.

A konkurencia áraihoz képest viszonylag drága, jelenleg 229 dollárra tartott, ősszel érkező kamera fényképező képessége kissé poros, ám a 3 colos érintőképernyő mellett egy igen egyszerű kényelmi elemet is beépítettek a Playtouchba. Ez egy egyszerű USB-kar, mely a kamera oldalából hajtható ki. Ez szintén segíti a gyors megosztást, nem kell elkavarodott USB-kábelek után kutatnunk, ha valamit még a felvétel elkészültének éjszakáján gyorsan fel szeretnénk tölteni az internetre. A videomegosztók felhasználóit megszólító modell SD/SDHC kártyákat fogad, ezeket 32 GB méretig képes kezelni, de ha otthon szeretnénk visszanézni felvételeinket, az sem okoz gondot, a HD televíziókhoz illő HDMI csatlakozó is helyet kapott a készüléken.