Magyar Telekom: fejlemény a törvényességi felügyeleti eljárásban

forrás Prim Online, 2010. augusztus 26. 10:20

A Magyar Telekom közleményt adott ki a törvényességi felügyeleti eljárásban történt fejleményről.

A Magyar Telekom egyik kisrészvényese, aki a korábbi és a 2010. évi közgyűlésen meghozott határozatokat is megtámadta, törvényességi felügyeleti eljárást indított a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróságnál. A Cégbíróság a 2010. évi közgyűlési határozatok eredményeképpen bekövetkező cégadatváltozásokat - a társaság kérelmének megfelelően - bejegyezte a cégjegyzékbe.

A Cégbíróság 2010. augusztus 18-i keltezésű, a társaság által 2010. augusztus 25-én cégbírósági iratbetekintés során megismert végzésével a törvényességi felügyeleti eljárás iránti kérelmet - a társaság kérelmének megfelelően - elutasította. A Cégbíróság végzése nem jogerős.

Mint azt a Magyar Telekom korábban közzétette, a 2009. június 29-i, illetve a 2010. április 7-i közgyűlési határozatokkal kapcsolatban peres eljárások vannak folyamatban. Nem zárható ki teljesen, hogy a társaságnak a perekkel kapcsolatban további társasági jogi lépéseket kell tennie, nem tudja egyértelműen kijelenteni továbbá, hogy ezen ügyeknek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a társaságra - olvasható a közleményben.