Egymillió Gmail telefonhívás az első napon

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 27. 06:29

A Google bejelentette, hogy a felhasználók egymillió telefonhívást bonyolítottak a Gmail új internettelefonos szolgáltatásán keresztül az első napon.

Hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki eldöntheti, mindenesetre becslések szerint szerdán minden 3000-ből egy hívás a Gmailen keresztül történt az Egyesült Államokban. A jövőt nehéz megjósolni, azt azonban fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatáshoz aktív Google Voice chat-funkció szükséges, márpedig ilyenje jóval kevesebb embernek van, mint Gmail fiókja. Vagyis elképzelhető, hogy a megoldást többen is kipróbálták volna az amerikai gmailezők közül az első napon, ha nem kell hozzá ez a kis pluszlépés.

Az új megoldással a netes hangos csevegés mellett a hagyományos, vezetékes és mobiltelefon-számokat is ingyen lehet hívni az Egyesült Államokban és Kanadában, míg más országokba 2 cent a percdíj. Az alkalmazás használata rendkívül egyszerű, és az ingyenesség mellett igen praktikus is akkor, ha valaki éppen a számítógépe előtt ül, és így nem kell használnia mobilját vagy otthoni telefonját, ha beszélni szeretne valakivel, vagy őt hívják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gmailes telefonálás mikor lesz elérhető a többi országban is, illetve, hogy kell-e majd, és ha igen mennyit, fizetni érte.