Sony DCR-SX15E és DCR-SR15E új Handycam modellek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 3. 08:13

A legendás Handycam videominőség könnyen elérhető a Sony két új, normál felbontású videokamerájának segítségével.

A könnyű, kompakt és egyszerűen kezelhető DCR-SX15E Handycam segítségével a tiszta felvételek mellett sztereó hangot rögzíthetünk a kivehető Memory Stick vagy SD flash memóriakártyára. A menük és beállítások a hüvelykujjal kezelhető joystickkal érhetők el, közvetlenül a kihajtható 6,7cm (2,7”) Clear Photo LCD kijelző mellett. A kényelmesen vezérelhető beépített lámpa a beltéri felvételek, összejövetelek vagy éjszakai felvételekhez hasznos segítség. Amennyiben a lámpát “Auto” módba állítjuk, akkor önmagától bekapcsol, amikor a felvételhez már nem elegendő a környezeti fény.

A felvételt követően a “Direct Copy” segítségével egyszerűen, számítógép használata nélkül lehet külső merevlemezre kiírni a videófájlokat (opcionális USB adapter szükséges). A kiegészítőként kapható VRD-P1 DVDirect Express segítségével leegyszerűsíthető a megörökített pillanatok DVD-re történő kiírása, akár tárolási, megosztási vagy archiválási céllal.
 
Az új DCR-SX15E és DCR-SR15E normál felbontású Handycam készülékek 2010 szeptember végétől kaphatók.

A DCR-SX15E és DCR-SR15E főbb jellemzői:

·    Normál felbontású felvétel a kivehető flash memórián (DCR-SX15E) vagy merevlemezen (DCR-SR15E)
·    Nagyteljesítményű, 50x optikai zoom
·    6,7cm (2,7”) Clear Photo LCD kijelző
·    SteadyShot, arcérzékelés és lámpa
·    “Direct Copy” alkalmazással közvetlen másolás külső merevlemezre, illetve DVDirect Express kompatibilitással másolás DVD-re