Indul a nevezés az IBM programozó bajnokságra

Kovács Attila, 2010. szeptember 6. 13:23

Leleményességre is szükségük lesz azoknak a hallgatóknak, akik nevezni szeretnének az IBM novemberi, 48 órás programozó versenyére, de megéri. A legjobb csapatok értékes nyereményekre számíthatnak, s a maratoni megmérettetésen a koncentrált munka mellett kikapcsolódásra is lehetőségük lesz a megfáradt versenyzőknek.

A ma délután indul a nevezés az IBM és partnerei által szervezett 48 órás programozó bajnokságra. Idén ismét a www.programozobajnoksag.com weboldalon elrejtett információkból kell a hallgatóknak rájönni, miként regisztrálhatnak és nevezhetnek a versenyre. Érdemes az elsők között eljutni a megoldáshoz, mivel a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők. Az első 20 benevezett csapat indulhat ősszel a megmérettetésen. A felkészüléshez regisztráció után elérhetővé válnak a letölthető szoftverek és a fórum, valamint a hírlevelekre is feliratkozhatnak a hallgatók.

A bajnokságra november 5-7. között kerül sor a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, Veszprémben. Idén a verseny érdekessége, hogy a diákoknak három fős csapatokban egy non-profit intézmény informatikai problémájának minél tökéletesebb megoldására kell törekedniük. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia, tervezéséhez és fejlesztéséhez pedig az IBM Rational Software Architectben kell dolgozniuk a hallgatóknak.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak pedig Nokia E72-es telefonok, iPod Nano készülékek, emellett egy csapat a salzburgi Eisarena lelátójáról szurkolhat majd a Red Bull Salzburg egyik jégkorong mérkőzésén. Nemcsak a tárgynyereményekért érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy gyakornok-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

A kemény munka mellett kikapcsolódásra is lesz lehetősége a programozóknak: csocsóasztal, masszázs, Wii konzolok és darts biztosítják a felfrissülést.