Az Oracle-t erősíti majd a lemondott HP-vezér?

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 7. 09:18

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint az Oracle zsíros állásajánlattal környékezte meg Mark Hurd-öt, aki nemrég lemondott a HP vezérigazgatói posztjáról, miután egy női alvállalkozó szexuális zaklatással vádolta meg.

Az aligha valószínű, hogy a Sun-t nemrég felvásároló, kifejezetten sikeres Oracle élén váltás történne és Larry Ellison helyére érkezne Hurd. Ezért egyelőre még a WSJ sem bocsátkozott találgatásokba arra vonatkozóan, hogy pontosan mit kínáltak a volt HP-vezérnek, akinek egyébként nem kell elsietnie a döntést, végkielégítése ugyanis megközelíti a 28 millió dollárt. Nemrég éppen Ellison volt az, aki az utóbbi idők egyik legrosszabb személyzeti döntésének nevezte, hogy Hurd-öt menesztette a HP igazgatótanácsa. Annyi bizonyos, hogy a Hewlett-Packard az ő vezetése alatt lett ismét nyereséges és szilárdította meg vezető helyét a PC-piacon.

A HP belső nyomozása során egyébként nem bizonyosodott be a szexuális zaklatás vádja. Az azonban kiderült, hogy Hurd hamis költségelszámolásokat nyújtott be a vállalatnak a szóban forgó női alvállalkozóval fenntartott "szoros személyes kapcsolatának" eltitkolása érdekében. Az 53 éves, nős ex-vezér állítólag több mint két éven keresztül, összesen mintegy 20 ezer dollárt számolt el egyedül, vagy testőrével elfogyasztott ebédekről, de valójában a hölggyel elköltött ebédekre, közös utazásokra, illetve szállásra költötte az összegeket. A HP igazgatótanácsa úgy tűnik, hogy Hurd sikerei ellenére sem tudta tolerálni az esetet.