Okóber 11-én debütál a Windows Phone 7?

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 10. 08:19

A Microsoft egyelőre nem közölt hivatalos dátumot az új Windows Phone 7 mobilplatform megjelenésével kapcsolatban, internetes hírforrások szerint viszont várhatóan október 11-én kerül majd sor az eseményre.

A Pocket-Lint híroldal értesülése szerint az új mobiltelefonos operációs rendszer hivatalos bemutatójára fényes külsőségek között kerül majd sor egy hónap múlva New York-ban, az interneten pedig világszerte követhető lesz. Maguk a készülékek viszont csak október vége felé kerülnek majd forgalomba. A Microsoft az év eleji Mobile World Congress 2010 eseményen jelentette be, hogy egy teljesen új mobiltelefonos operációs rendszeren dolgozik Windows Phone 7 néven, amellyel az Apple iOS-hez és a Google Android-hoz hasonlóan, elsősorban a hétköznapi felhasználók igényeihez és a ma divatos érintőképernyős mobilokhoz fog igazodni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az új platform nem lesz kompatibilis az üzletembereket célzó, korábbi Windows Mobile verziókkal. Mivel ezek előnye éppen a visszamenőleges kompatibilitás volt, a Microsoft jobb híján meghatározatlan ideig párhuzamosan továbbfejleszti, illetve támogatja a Windows Mobile 6 platformot is.

Annak ellenére, hogy mindeddig nem közöltek hivatalos kibocsátási dátumot, az eddig is valószínű volt, hogy az új Windows mobiltelefonos rendszer még az idén megjelenik. A Microsoft számára ugyanis létkérdés, hogy minél előbb megállítsa a platform térvesztését és felvegye a versenyt az iPhone-nal és az Android készülékekkel, ellenkező esetben ugyanis tartósan kiszorulhat az igencsak fontos mobilpiacról. A társaság már szerződést is kötött az Asus, a Dell, a HTC, az LG, és a Samsung készülékgyártókkal, és számos Windows Phone 7 okostelefonról jelentek már meg képek és adatok a világhálón.