Nem kész az Android a tableteken való használatra

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 11. 12:04

Miközben sorra mutatkoznak be az Android tablet PC-k a berlini IFA kiállításon, Hugo Barra, a Google mobilfőnöke azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az operációs rendszer még nem igazán alkalmas az ilyen készülékeken való használatra.

A jelenlegi, Froyo névre hallgató Android 2.2 verzióval Barra szerint egyelőre egyebek mellett nem futnak megfelelően az Android Market-ről letöltött alkalmazások a tablet PC-ken. Nem véletlen, hogy az IFA-n bemutatott Android tablet-ek javarésze inkább emlékeztet okostelefonra – jó példa erre a Dell Streak, amely csupán 5 colos érintőképernyővel rendelkezik. A Google és a számítógépgyártók sietsége ennek ellenére nem véletlen, hiszen nyilván minél hamarabb szeretnék piacra dobni termékeiket, hogy ne hódíthassa meg az Apple iPad a teljes piacot.

Barra természetesen sietett kihangsúlyozni, hogy a következő generációs, Gingerbread kódnevű Android 3.0 jövő év eleji megjelenésével sokat javul majd a helyzet. Emellett pedig már készül a Honeycomb névre hallgató, még újabb Android platform is, amelyet kifejezetten a tablet-ekhez optimalizáltak, olyannyira, hogy az IFA kiállításon most bemutatott hardvereken nem is fog futni.