Mégsem lesz Sony PSP mobil?

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 11. 16:28

A Sony egyik amerikai alelnöke most úgy nyilatkozott, hogy a közeljövőben nem kívánnak új PlayStation készüléket megjelentetni, cáfolva ezzel azokat a híreszteléseket, amelyek szerint még az idén egy PSP mobiltelefonnal rukkol elő a japán vállalat.

Peter Dille azt mondta a Seattle Times-nak, hogy a cégnek nincsenek PSP-tervei az idei évre, a jövőről pedig nem nyilatkozott. Az augusztusban szárnyra kapott hírek szerint az októberre jósolt PSP mobil fekvő módban elcsúsztatható lett volna, billentyűzet helyett a játékvezérlő gombokkal, joystick helyett pedig hosszúkás touchpad-del. A készülékbe ezen kívül állítólag kb. 4 colos WVGA érintőképernyőt, 5 megapixeles kamerát, illetve 1 GHz-es Snapdragon CPU-t szántak. Szoftveroldalon a következő generációs, „Gingerbread” kódnevű Android 3.0 rendszer egyedi interfészes változatát jósolták a játékgép-mobilhoz, amely állítólag egyszerre viselte volna a Sony Ericsson Xperia és PSP márkaneveket.

A Sony óvatossága tulajdonképpen érthető: miközben a PSP platform vegyítése az okostelefonos funkciókkal jó ötletnek tűnik, a cég kétszer is meggondolja, mit dob piacra a kudarcnak minősíthető PSPGo után. Vagyis elképzelhető, hogy egy kicsit később mégiscsak előrukkol valamilyen új PSP-vel, amelyen nyilván igyekszik majd orvosolni a mostani hiányosságokat, így az elavult hardvert, a kicsi képernyőt, illetve a gyorsulásérzékelő szenzor és a mobil-internet hiányát. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a készüléken lesz-e telefonos funkció, vagy sem.