Biztonság és teljesítményfokozó frissítés Oracle Solaris-hoz

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 14. 19:15

A vállalati operációs rendszer legújabb frissítése növeli a SPARC és x86 rendszerek eredményes működéséhez szükséges biztonságot, megbízhatóságot és teljesítményt.

Az Oracle bemutatta az Oracle Solaris 10 9/10, az Oracle Solaris Cluster 3.3 és az Oracle Solaris Studio12.2 frissítéseit.Folyamatosan zajlik a legnagyobb platformok Oracle tanúsítási környezetben történő tesztelése, így minden egyes kiadott Oracle Solaris programjavításra és platformra 50 ezer tesztművelet jut. Az Oracle Solaris 10 9/10 jó hálózatkezelést, fokozott teljesítményt, virtualizációs képességeket, Oracle Solaris ZFS frissítéseket és az átviteli rendszerek legújabb, SPARC és x86 processzorokon alapuló fejlesztéseit biztosítja. Az Oracle Solaris 10 9/10 frissítése többek között könnyen telepíthető új funkciókat, hibajavításokat és hardveres támogatást tartalmaz, emellett pedig továbbra is teljes mértékben kompatibilis több mint 11 ezer harmadik fél által gyártott termékkel és ügyfélalkalmazással.

Az Oracle Solarison alapuló Oracle Solaris Cluster 3.3 széles körű vállalati szintű rendelkezésre állási és katasztrófahelyzetek utáni visszaállítási megoldásokat kínál. A virtuális alkalmazásfürtök az Oracle Solaris Cluster Geographic Editionben található Oracle Solaris Containers alkalmazáskonténerekbe mozgathatók, továbbá a virtualizált környezetekben történő összevonás céljából együttműködik az Oracle WebLogic Serverrel, az Oracle Siebel CRM megoldásával, a MySQL Cluster adatbázis-kezelővel és az Oracle Business Intelligence Enterprise Edition 11g-vel. A nyilvános hálózatokon, valamint tárolóeszköz-kapcsolatként támogatja az InfiniBand technológiát, az Oracle Sun Server és Storage Systems megoldásaival pedig alaposan tesztelt, szoros együttműködésre képes.

Az Oracle Solaris Studio 12.2 fejlett, teljes mértékben integrált eszközökből álló megoldáscsomag, amely a különálló, többszálas és elosztott alkalmazások fejlesztését szolgálja. Az Oracle Solaris Studio kódszerkesztőt, valamint munkafolyamat- és projektkezelési funkciókat tartalmazó integrált fejlesztői környezete (IDE) hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé a fejlesztők számára.

Az Oracle Solaris 10 9/10 legfontosabb jellemzői:

Optimalizált hálózat- és adatbázis-kezelés az Oracle Real Application Clusters (Oracle RAC) megoldáshoz.
Az Oracle Solaris Containers mostantól továbbfejlesztett „P2V” (fizikaiból virtuális) funkciókat tartalmaz, melyek segítségével az ügyfelek zökkenőmentesen, könnyedén és gyorsan mozgathatják át meglévő Oracle Solaris 10 fizikai rendszerüket virtuális konténerekbe.
Megbízhatóbb működés az Oracle VM for SPARC (korábban: Logical Domains) segítségével telepített virtualizált Solaris megoldásokhoz.
Az Oracle Solaris ZFS online eszközfelügyelet lehetővé teszi, hogy az ügyfél a hálózaton, helyi változat készítése nélkül hajtson végre módosításokat a fájlrendszerek konfigurációjában.
Az új Oracle Solaris ZFS eszközök segítenek a nem tervezett rendszerleállásokhoz kapcsolódó problémák megoldásában.
Az operációs rendszer és az adatbázis javítócsomagjai, továbbá más, szintén tanúsítással ellátott és összehangolt Oracle Solaris javítócsomagok a legjobb minőséget és megbízhatóságot nyújtják az adminisztrációs folyamatok maximális racionalizálása mellett.