60 Mbit/s-os WiFi hálózat az Andrássy úton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 15. 16:39

Az ACE Telecom biztosítja idén Budapest második legnagyobb szabadtéri rendezvénye, az Évadnyitó Színházi Fesztivál IT-infrastruktúráját. A nagy hazai fesztiválok internetszolgáltatója, az Andrássy út lezárt, 600 méteres szakaszán, összesen 70-80 egyidejű kapcsolat kiszolgálására alkalmas hálózatot épít ki.

Az ACE Telecom, a saját optikai gerinchálózattal rendelkező hazai internetszolgáltató vállalat, 60 Mbit/s sávszélességű internetkapcsolattal járul hozzá a 2010. szeptember 18-án megrendezendő Évadnyitó Színházi Fesztivál működéséhez. A szervezők (MERLIN Színház), a tavalyihoz hasonló résztvevői létszámra, közel 300 000 látogatóra számítanak az egynapos rendezvény alatt. A színházi évadot indító esemény IT-infrastruktúráját az ACE Telecom, a várhatóan nagyszámú online jegyértékesítésre, valamint élő rádióközvetítésre készíti fel.

Az Andrássy út 600 méteres szakaszán és a környező utcákban elérhető magas rendelkezésre állású hálózatot, az egynapos rendezvényt megelőző éjszaka, mindössze pár óra leforgása alatt építi ki az ACE Telecom. A zavartalan vezeték nélküli internetkapcsolat biztosítása érdekében összesen három ideiglenes bázisállomást telepítenek és üzemelnek be. A kialakított hálózat nagy mennyiségű egyidejű kapcsolat kiszolgálását teszi lehetővé, hogy a résztvevő színházak és társulatok a fesztivál ideje alatt folyamatos internetkapcsolattal rendelkezzenek.

„Az Évadnyitó Színházi Fesztiválon is, a többi nagy szabadtéri rendezvényhez hasonlóan, fel kell készülni az extrém körülményekre. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a szerelési munkálatok folyamán az utolsó pillanatban derül ki az egyes berendezések vagy vezetékek tényleges helye. Ráadásul, mindezt éjszaka, a rendezvény előtt közvetlenül, pár óra leforgása alatt kell megvalósítanunk.” – mondta Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezetője.

A hazai internet szolgáltató Hot Spot – Hot Wine – Hot Dog jelzéssel ellátott, saját sátorral várja a látogatókat az Operával szemben. A standnál regisztráló résztvevők egy 10 órás WifiZone kártyát kapnak ajándékba, amely adatforgalomtól független, 10 órás ingyenes internet hozzáférést biztosít a kiépített WifiZone hotspot hálózatok helyszínén (Budapesten, Vácon, Budaörsön és Szentendrén). Emellett, a regisztráltak automatikusan részt vesznek egy sorsoláson is, amelynek keretében az Évadnyitó Színházi Fesztiválon szereplő társulatok által felajánlott színházjegyeket sorsol ki a vállalat.