Agresszív sofőr feljelentő rendszer indult!

forrás Prim Online, 2010. szeptember 18. 09:38

A közelmúltban kezdte meg működését egy internet alapú sofőrbejelentő matricarendszer Magyarországon, céges flották számára. Ha látunk az utakon egy matricás gépjárművet, amelyiknek a sofőrje agresszíven, balesetveszélyesen közlekedik, akár az interneten is tehetünk bejelentést az esetről.

Az utakon egyre több céges gépjárművön található ”Hogyan Vezetek?” matrica, amin levő telefonszámon illetve webcímen a közlekedés bármely résztvevője bejelentheti, ha a matricás autó sofőrje nem megfelelően vezet. A bejelentést egy erre szakosodott ügyfélszolgálat ellenőrzi, majd emailben küld egy jelentést a sofőr főnökének az esetről, aki előtt így nem marad titokban, ha a sofőrje rosszul vezet.

Németh István, a HogyanVezetek.hu Kft kommunikációs vezetője szerint a program legfontosabb előnye a prevenció, azaz a hivatásos sofőrök eleve óvatosabban vezetnek, ha gépjárművükön ”Hogyan Vezetek?” matrica található. Az óvatosabb vezetés csökkenti a balesetveszélyt és nem utolsósorban a gépjármű fenntartási költségét is.

 

http://hogyanvezetek.hu/