Webcsatlakozással ellátott HP Officejet nyomtatók

forrás Prim Online, 2010. szeptember 21. 06:57

A HP kisvállalati felhasználásra szánt internetes csatlakozású nyomtatókkal erősítette HP Officejet portfólióját.  Az új termékek közé tartozik a webre csatlakoztatható, széles formátumú, többfunkciós (all-in-one) eszköze is.

Az új nyomtatókba épített HP ePrint technológiával a felhasználók bárhonnan, bármilyen mobileszközről szabadon és kényelmesen nyomtathatnak.

A HP ePrint technológiája minden nyomtatóhoz hozzárendel egy e-mail címet, amelyen keresztül egyszerűen lehet nyomtatni akár az irodában, akár út közben. Az irodába látogató ügyfelek és kollégák is kényelmesen nyomtathatnak – külön meghajtóprogramok vagy más szoftverek telepítése nélkül.

A cég adatainak és biztonságának védelme érdekében minden ePrint e-mail cím egyedi és csak akkor kerül másokhoz, ha az ügyfél maga adja meg nekik. A HP szabványos levélszemétszűrőkkel védi az ügyfelet az illetéktelen használattal szemben. Az e-mail cím bármikor megváltoztatható. Emellett az ügyfél „fehér listát” állíthat össze azokról az e-mail címekről, amelyekről engedélyezi a nyomtató számára a nyomtatási feladatok fogadását.

A HP nyomtatási alkalmazásaival az üzleti felhasználók PC nélkül is nyomtathatnak webes tartalmakat. A közvetlenül a nyomtató érintőképernyős kijelzőjén elérhető alkalmazások egyebek mellett a következő szolgáltatásokat nyújtják: Google Docs – egyszerű dokumentumszkennelés a webre a későbbre időzített nyomtatáshoz; Box.net – online üzleti tartalmak szkennelése, megosztása, kezelése és elérése; Biztree – közvetlen hozzáférés a gyakori üzleti formanyomtatványokhoz (pl. számlák, nyugták, jogi megállapodások, ellenőrző listák). A következő néhány hétben még lehetnek különbségek az egyes országokban elérhető alkalmazások között.