Két ARM CPU lesz a Nintendo 3DS-ben

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 23. 11:11

Az IGN értesülése szerint az új, 3D megjelenítésre képes Nintendo 3DS kettő darab 266 MHz-es ARM11 CPU-t, valamint egy különálló, 133 MHz-es GPU-t is tartalmazni fog.

A készülék ezen kívül 64 MB általános és 4 MB videó RAM-mal, valamint 1,5 GB-os flashmemóriával is rendelkezni fog. Az ARM11 processzorok többek között az előző generációs iPhone-ból és iPod Touch-ból, a Zune HD-ből, illetve számos Android mobilból lehetnek ismerősek.

A júniusi Los Angeles-i E3 videójáték-kiállításon bemutatott 3DS hordozható játékgép képes speciális szemüveg nélkül is látható háromdimenziós grafikus megjelenítésre. Mivel az érintőképernyős és a 3D technológiák összeházasítása egyelőre nem megoldott, a készüléknek csupán a felső megjelenítőjén láthatók a 3D képek, míg az alsó 2D érintőképernyőként funkcionál. A játékgéppel térhatású fotók is készíthetők, mivel a gyártó két kameralencsét helyezett el rajta, amelyek együtt sztereó fényképeket tudnak rögzíteni. További újítás az állandó WiFi kapcsolat, amelyen keresztül a Nintendo folyamatosan küldi a szoftverfrissítéseket a játékprogramokhoz, illetve magához a DS-hez. Az így letölthető kódok és alkalmazások természetesen ingyenesek.

A Nintendo egyelőre nem közölt várható árat, vagy forgalmazási dátumot a készülékkel kapcsolatban; korábban úgy nyilatkoztak, hogy a 3DS várhatóan jövő tavasszal kerül majd az üzletekbe.