Heal Edina a Google új magyarországi vezetője

forrás Prim Online, 2010. szeptember 27. 15:51

Heal Edina irányítja a jövőben a Google hazai tevékenységét- értesült az mmonline.hu. A szakember korábban a Sláger Rádió vezérigazgatója volt.

Az mmonline.hu úgy tudja, hogy Heal Edinát már ki is nevezték a Google hazai képviseletére, a hivatalos bejelentéssel azonban még vár a társaság. Heal Edina korábban a Sláger Rádiónál dolgozott. 2005 januárjától a rádió vezérigazgató-helyettese volt, majd miután Barbara Brill a Slágert tulajdonló Emmis európai érdekeltségeinek irányítását is átvette, őt nevezték ki a rádió vezérigazgatójának.
Pályája kezdetén dolgozott az Ogilvy & Mather reklámügynökségnél, később a DDB-hez igazolt, majd a McCann Erickson felé vette az irányt. 1997-től a PolyGram Magyarország marketing igazgatója volt. 2001-ben angol férjével Londonba költözött, és előbb az EMI ottani központjában kapott állást, majd saját vállalkozást indított, amelyben gyerekcipők tervezésével és ezek értékesítésével kezdett foglalkozni.
A Sláger Rádió megszűnése után annyit lehetett róla tudni, hogy a Magyar Rádió kiírt elnöki pályázatán elindult.
A Google első magyarországi képviselője Peresztegi Zoltán volt 2007 januárjától. Feladata a márka még erősebb magyarországi jelenlétének megteremtése volt, valamint helyi kereskedelmi és marketingtevékenység előkészítéséért felelt. 2009 decemberében - a Twitteren - jelntette be, hogy távozik a posztról, amelyet azóta nem töltöttek be.