Október végétől kapható Európában a Windows Phone 7 okostelefon

MTI Sajtóadatbank, 2010. szeptember 29. 09:27

Október 21-től lesz kapható Európában a Windows Phone 7 okostelefon - állítják technológiai szakportálok Microsoft-közeli forrásokra hivatkozva.

A www.neowin.net oldalán megjelent beszámoló szerint a redmondi szoftvercég október 11-én Londonban fogja bemutatni az új érintőképernyős készülékét, amelyet tíz nappal később Európa-szerte kezdenek árusítani. Az Engadget szakportál viszont úgy értesült, hogy az októberi esemény nem kapcsolódik a Windows Phone 7-hez, de az Egyesült Államokban várhatóan november 8-tól lesznek elérhetők a Microsoft mobilplatformjára épülő készülékek.

A Microsoft tavasszal, a barcelonai Mobile World konferencián mutatta be a telefonokra szánt új operációs rendszerét, amelytől egyebek mellett azt remélik, hogy talán sikerül visszahódítani az Apple és a RIM miatt elvesztett ügyfeleket. Az iPhone és a Blackberry térhódítása, valamint a Microsoft tavaly októberben kiadott kevésbé sikeres Windows Mobile 6.5-ös mobilszoftverének
eredményeként a szoftvercég okostelefonok piacán elért 13,9 százalékos piaci részesedése 2009-ben 8,8 százalékra esett vissza.

Az új készülékeket pedig nem csupán az üzleti világból kikerülő "törzsvásárlóiknak" szánják, hanem az Xbox Live játékplatformhoz és a Zune Marketplace online zenei áruházhoz igazítva már a fiatalabb korosztálynak is szánják.