Budapest belvárosában is LTE-t tesztelt a T-Mobile és az Ericsson

forrás Prim Online, 2010. szeptember 30. 18:04

A T-Mobile és az Ericsson tavaly év vége óta teszteli a néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot, az LTE-t.

A két cég szakemberei LTE-tesztjüket 2009 októberében a T-Mobile Szerémi úti központjában kezdték meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítésével. Azóta fokozatosan a 11. kerület egy részét lefedő LTE hálózatot építettek ki, amelyet működés közben legutóbb a Kutatók Éjszakáján a nagyközönségnek is bemutattak. A több lépcsőben kibővített LTE teszthálózat 100 Mbps letöltési és 35 Mbps feltöltési sebességet ért el, ami jelzi a technológiában rejlő komoly lehetőségeket.

A T-Mobile és az Ericsson szakemberei az LTE hálózat belvárosi, sűrűbb beépítésű területeken történő használatának feltérképezése érdekében a teszthálózat lefedettségét az V. kerület egy részére is kiterjesztették. Az így szerzett tapasztalatok is kedvezőek voltak, az LTE a sűrűbben lakott és a kevésbé beépített területeken egyaránt képes megfelelni a mobil adatátvitel terén mutatkozó rohamosan növekvő igényeknek.