Amerikában újra elérhető a Windows 7 családi csomag, állítólag nálunk is lesz

Milkovits Gábor, 2010. október 5. 17:54

A Microsoft hétfőtől ismét árusítani kezdte az Egyesült Államokban a Windows 7 „családi csomagot”, amellyel 150 dollárért 3 számítógépet lehet az új operációs rendszerre frissíteni.

A szoftveróriás először a tavalyi premiernél állt elő az akcióval, amely azonban viszonylag rövid ideig tartott, ráadásul nem terjedt ki Magyarországra. A feltételek most is hasonlóak, azaz a 150 dolláros csomaggal egyszerre 3 darab Windows XP- vagy Vista-rendszerű masinára lehet feltelepíteni a Windows 7 Home Premium verziót. Összehasonlításképpen, az eddigi egygépes frissítés 119 dollárba került a tengerentúlon. A kedvezményes vásárlási lehetőség most is a készlet erejéig tart, és persze csak a legális Windows-t futtató PC-kre érvényes.

Jó hír viszont nekünk, hogy a tavalyi akcióval ellentétben idén október 22-étől egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható lesz a Windows 7 családi csomag. Árakat egyelőre nem lehet tudni, de valószínűleg a szokásos módon egy kicsivel drágább lesz majd a szoftver, mint Amerikában. A lépésre eredetileg nyilvánvalóan az Apple Mac OS családi csomagja ösztönözte a redmondi céget, amellyel 199 dollárért 5, egy háztartásban található Mac masinára tehetik föl az operációs rendszert. A Windows 7 jóval sikeresebb elődjénél, a kissé rossz hírű Vistánál, de azért még így is elég sokan ragaszkodnak a jó öreg XP-hez, így a Microsoft nyilván okkal újította meg a kedvezményt.