Hordozható játékgépet fejleszt a Panasonic

Milkovits Gábor, 2010. október 8. 07:22

A Panasonic egy saját hordozható játékgépet készül hamarosan piacra dobni Jungle néven, ami az elektronikai gyártó szerint elsősorban az online játékélményre helyezi majd a hangsúlyt.

A készülékről egyelőre annyit lehet csak tudni, amennyi a 28 másodperces bemutató videóból (http://www.youtube.com/watch?v=ba-hVWaV6ro) kiderül: eszerint a Jungle egy széthajtható játékgép lesz felül a kijelzővel, alul pedig a kezelőfelülettel és billentyűkkel. Emellett valószínűsíthető, hogy a csatlakozók között 3,5 mm-es jack, micro-USB port és mini HDMI port is megtalálható. A TechCrunch híroldal úgy tudja, hogy a Jungle operációs rendszere a korábbi híresztelésekkel szemben nem Android, hanem valamilyen saját fejlesztésű Linux lesz. A Panasonic egy leányvállalatot is létrehozott az internet-alapú játékprojekt kezelésére, Panasonic Cloud Entertainment (PCENT) néven. Egyelőre a PCENT pontos tevékenységi köre sem ismert.

A Panasonic még 1996-ban szállt be először a játékgép-piacra, ám valószínűleg nem sokan emlékeznek már a 3DO nevű konzolra, és nemcsak az azóta eltelt hosszú idő miatt. A készülék ugyanis nem bizonyult túl sikeresnek, így mindenképpen bátor lépés a japán elektronikai óriástól az ismételt próbálkozás. Már csak azért is, mert az online játék egy mobileszközön enyhén szólva nem ígérkezik zökkenőmentesnek, még akkor sem, ha kifejezetten erre a célra fejlesztett programokat vet majd be a Panasonic. Bővebbet valószínűleg néhány hét múlva tudhatunk majd a Jungle játékgépről.