Rekordméretű frissítőcsomag a Microsofttól

Milkovits Gábor, 2010. október 8. 07:42

A Microsoft jövő kedden 16 frissítéssel összesen 49 biztonsági rést foltoz be szoftverein, ami abszolút rekordnak számít a cég történetében.

A frissítések közül 4 tartalmaz kritikus sebezhetőségre szánt javítófoltokat, de hogy pontosan mennyit és melyekre, azt nem lehet tudni. Mint ahogyan azt sem, hogy, kijavítják-e azt a két még foltozatlan biztonsági rést is, amelyeket kihasználva szedi áldozatait a veszélyes Stuxnet féreg. A Microsoft nemrég soron kívüli javításokat adott ki két ilyen hibához, de egyúttal közölte, hogy még két további is jelen van a Windows különféle verzióin.

Az utóbbi időben egyre terjedelmesebbek a Microsoft havonta kiadásra kerülő biztonsági frissítőcsomagjai: augusztusban például 34 hibát foltozott be a társaság, ami akkor minden korábbinál nagyobb mennyiségnek számított. Ebben a hackerek egyre kifinomultabb módszerei mellett szerepet játszik az is, hogy a Windows 7 és a legújabb Office megjelenése után a cégnek számos régi és újabb szoftververziója tartozik a támogatottak közé, például a több mint 10 éves XP is.