Október 21-én Európában a Windows Phone 7

Milkovits Gábor, 2010. október 10. 18:05

A „3” brit mobilszolgáltatótól kikerült belső anyag szerint október 21-én hozzák forgalomba az első Windows Phone 7 operációs rendszerű mobiltelefont, a kapcsolódó Windows Marketplace letöltőoldal pedig rögtön 2000 alkalmazással nyit.

Hivatalosan egyelőre csak annyit lehet tudni az új Windows mobilplatform startjáról, hogy hétfőn kerül sor a nyilvános premierre, az első készülékek pedig a hónap végén érkeznek Európába. A 3 dokumentumán az Engadget szerint a Samsung Cetus (SGH-i916/7) szerepel, 4 colos Super AMOLED kapacitív érintőkijelzővel, 5 megapixeles kamerával, valamint előre telepített Xbox Live alkalmazással. A többi európai szolgáltatótól egyelőre nem szivárogtak ki hasonló információk, de hétfőn nyilván többet is megtudhatunk majd a dologról.

Az kissé meglepő, hogy a Microsoft miért tartja titokban a 2000 induló alkalmazást, pedig ez egyáltalán nem egy szégyellni való mennyiség. Az okostelefonoknál az iPhone megjelenése óta egyértelműen igen fontos a letölthető alkalmazások mennyisége és minősége, annak ellenére, hogy néhány friss tanulmány szerint magát a készülékválasztást ez csak kis mértékben befolyásolja. Az viszont valószínű, hogy a jó és sokrétű letölthető programok arra ösztönözhetik a felhasználókat, hogy kikössenek egy adott platform mellett. Nem véletlen, hogy a Microsoft viszonylag komoly pénzösszeget kínált fel azoknak, akik az elsők között fejlesztenek alkalmazásokat a Windows Phone 7-hez.