Pályázat okostelefonokra

Kovács Attila, 2010. október 11. 17:04

Szerkesztőségünk a T-Mobile legfrissebb sajtóközleményét adja közre, amelynek témája a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében elindított okostelefon-pályázat.

A 2010/2011-es tanévben „Kreatív multimédiás alkalmazások széleskörűen használható megoldásai okostelefonokon” néven az okostelefonokhoz kapcsolódó pályázatot hirdet közösen három hazai egyetem és a T-Mobile. A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára írnak ki szemeszterenként pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében is népszerű okostelefon.

Az idei pályázat fő célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, amelyek az okostelefonok által kínált interface-ek és platformok kreatív alkalmazásait célozzák meg, és amely fejlesztések újszerűen egyedien és érdekesen segítik elő a mindennapi élet, a hétköznapok dolgainak intézését.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejthetnék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők online fórumot biztosítanak a csapattársak kiválasztására. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, okostelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az első helyezett 1,5 millió forintos pénzjutalmat, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyer, a második helyezett 1 millió forintot és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezett pedig fél millió forinttal és 1 éves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesz gazdagabb.

A pályázatra november 10-éig lehet regisztrálni a www.fepa.t-mobile.hu  oldalon. a pályamunkák leadási határideje pedig 2011. február 9. A kiállítással egybekötött eredményhirdetésre előreláthatóan 2011 február végén kerül sor.