Európai teleházak vezetőinek csúcstalálkozója Budapesten

forrás Prim Online, 2010. október 12. 17:36

A Telecentre-Europe, az európai teleházak érdek-képviseleti szervezete harmadik csúcstalálkozóját 2010. október 13-14-én tartja Budapesten.

Az információs társadalomban a számítástechnikai eszközök alkalmazásának ismerete és használata nélkülözhetetlen az élet szinte valamennyi területén (tanulás, munka, szabadidő, közösségi részvétel, stb.). Ugyanakkor az európaiak közel 30-40%-a kirekesztődik az információs társadalomból, főként olyan társadalmi-gazdasági okokra visszavezethetően, mint a szegénység, az alacsony szintű oktatás, a kulturális és földrajzi elszigetelődés, vagy az időskori magány. A Telecentre-Europe becslése szerint Európában 292 millió ember rekedt a hálózaton kívül!

A konferencia fókuszában annak megvitatása áll, hogy a teleházak hogyan tudnak a digitális befogadás erősítéséhez és a digitális írástudás fejlesztéséhez hozzájárulni. A rendezvényen az Európai Unió 26 tagállamából és 7 további európai országból mintegy 80 gyakorlati szakember vesz részt, akik összesen 25000 európai teleházat képviselnek. Az európai teleházak 12 millió rászoruló embernek nyújtanak segítséget abban, hogy hozzáférjenek az információs társadalom által biztosított előnyökhöz.

További információ