Megérkezett a Microsoft gigantikus frissítőcsomagja

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 13. 07:07

A vállalat rekordméretű csomagja 16 frissítéssel összesen 49 biztonsági rést foltoz be, érintett szinte minden Windows rendszer, az Office, külön az Excel és az Internet Explorer is.

A mostani frissítési körrel a vállalat saját augusztusban felállított rekordját dönti meg, akkor hibát foltoztak be. Ezúttal a Windows rendszerek állnak a középpontban, akár kilenc biztonsági javítást is kaphatunk gépünk operációs rendszerére. A leggyakoribb a különböző kiskapuk megszüntetése, jellemzően gépünk engedély nélküli távvezérlésének, rosszindulatú kód futtatásának kiszűréséről van szó. Szintén kiemelt fontosságú az Internet Explorer 8 méretes, 9,9 MB-os átfogó frissítése , mely egyszerre több problémát is orvosol a Microsoft böngészőjében.

Természetesen frissült a rosszindulatú szoftverek eltávolítására használatos szoftver, valamint az Outlook kéretlen levelekkel foglalkozó adatbázisa is, de az Office különböző variációi is több javítást kaptak, köztük külön frissítés érkezett a vállalat táblázatkezelő alkalmazásához is. Mindez együttesen nem csak sok, de egyben méretes frissítést is jelent, egy karbantartott átlagos gépen nagyjából 50 MB-ra tehető az októberi csomag mérete, mely legegyszerűbben a Microsoft Update szolgáltatás segítségével tölthető le és telepíthető.