A Puskatár a letöltési listák élén

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 13. 10:17

Alig készült el, máris a letöltési lista élére került a Nemzeti Tankönyvkiadó Puskatár című, mobilra készült oktatási szoftvere.

Az ingyenesen elérhető programmal a fejlesztők célja, hogy segítséget nyújtsanak a diákoknak a tesztekre való felkészülésben, illetve a már meglévő ismeretanyag ismétlésében és elmélyítésben.

Az oktatási szoftver első darabja a teljes középiskolai 9-12. osztályos tananyagot feldolgozó történelmi események adatbázisa, amely ingyenesen tölthető le az Apple Store-ból. A Nemzeti Tankönyvkiadó új programja segíti a dolgozatokra és vizsgákra való felkészülést, az önálló tanulást, illetve lehetővé teszi személyes jegyzetek és kiegészítő információk hozzáadását az egyes adatokhoz, leírásokhoz és eseményekhez.

Az egyelőre csak iPhone-ról működő rendszer folyamatos fejlesztés alatt ál, így rövidesen további tartalmakkal (pl. érettségi tesztsor, idegen nyelvi szószedet stb.) bővül, valamint androidos és Windows operációs rendszerű telefonokon is elérhető lesz - tájékoztatta a Nemzeti Tankönyvkiadó az MTI-t.