Elektronikus napló az iskolákba!

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 18. 10:13

Hamarosan bevezetik az elektronikus napló használatát a 3.300-nál is több diákot oktató Sopron Térségi Integrált Szakképző Központhoz tartozó szakközépiskolákban. A tájékoztatás szerint a digitális napló automatikusan jelezni tudja, ha év közben megváltozik egy tanuló magatartása, vagy tanulmányi előmenetele, emellett a szülőkkel történő kommunikációt is egyszerűbbé teszi, ezzel segítve a diákok teljesítményének és magatartásának egyidejű felügyeletét.

 A kifejezetten a szakközépiskolai oktatás optimalizálására kifejlesztett, összetett digitális rendszernek köszönhetően az adminisztráció olyan adatokat biztosít majd az oktatók számára, amelyek segítségével könnyedén figyelemmel kísérhetik a hallgatók fejlődését, és teljesebb képet kaphatnak a hátránykompenzációra szoruló diákok egyéni igényeiről - közölték.

 Mint írják: az egységesített rendszer elősegíti a hatékonyabb, digitális mérések és értékelések elvégzését, valamint a tanulók felzárkóztatását is. Az intézmények digitális összekapcsolásával közös erőforrás-gazdálkodás válik majd lehetségessé, amely nagyobb esélyt nyújt a szakszerű helyettesítésekre.

 Megemlítik azt is: az új rendszer révén a szülők könnyebben tájékozódhatnak gyermekük tanulmányi előmeneteléről, de rengeteg adminisztrációt és papírt is megtakarít az intézmény ezzel a megoldással.