Visszajuttatta a tulajdonos adatait a laptoptolvaj

Milkovits Gábor, 2010. október 19. 20:20

Egy svéd tanárhoz a tolvaj pendrive-on visszajuttatta a laptopján tárolt adatokat és információkat, miután előzőleg ellopta a noteszgépet.

A tanárnak először a hátizsákja tűnt el, később azonban megkerült, az eredetileg benne lapuló laptop viszont már nem volt meg. Maga a számítógép is komoly veszteség lehetett, a tanerő azonban ráadásul nemigen készített biztonsági másolatot a gépen tárolt fájlokról, így persze rögtön örökre elveszettnek hitte a tartalmakat. Ám meglepő módon nagyjából egy hét múlva egy borítékot kapott postán, amelyben egy USB pendrive lapult. A pendrive-on pedig nem más volt rajta, mint az ő ellopott noteszgépén tárolt adatok.

A történet meglehetősen hasonlít ahhoz, amikor a zsebtolvajok szintén levélben visszaküldik a tulajdonosnak a pénztárcájában megtalált iratokat és egyéb személyes dokumentumokat. Az eset mintegy kirívó kivételként arra is figyelmeztet, hogy mennyire fontos a biztonsági másolatok készítése, amire ráadásul manapság számtalan praktikus automata program is létezik.