Toshiba STOR.E TV+: HD médiaközpont otthoni használatra

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 19. 19:36

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár 2 TB médiafájl tárolására alkalmas, és kiküszöböli a legtöbb kompatibilitási problémát is.

Számos formátum és kodek támogatása
„Manapság egy külső multimédiás merevlemez-meghajtó sokkal többre képes annál, minthogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. „Ez egy rendkívül értékes szolgáltatás, mivel – kihagyva a fárasztó konvertálási folyamatot – lehetővé teszi az olyan médiaformátumok lejátszását is, amelyet a tévékészülékek nem támogatnak” – tette hozzá Szabó Tamás. A STOR.E TV+ az audio-, video- és képfájlok széles körét támogatja, a korábban népszerű formátumoktól egészen a csúcstechnológiájú szabványokig, valamint különféle csatolófelületeket is tartalmaz.

Régi és új multimédiás eszközök találkozása
A nagy felbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI-csatlakozóval, egy szabványosított csatlakozófelülettel rendelkezik, amelyet napjainkban számos tévékészülékbe beépítenek, többek között a legújabb Toshiba REGZA TV modellekbe. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel, (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

Csatlakozás az otthoni hálózathoz
A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé teszi a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GB kapacitású – SDHC memóriakártyákkal kompatibilis – kártyaolvasóval is.

Tények és számok: