Polner Tamás a Microsoft Magyarország szerver és fejlesztőeszközök üzletágának élén

forrás Prim Online, 2010. október 26. 10:33

Októbertől Polner Tamás vette át Microsoft Magyarország szervertermékek és fejlesztőeszközök üzletágának vezetését. A 36 éves szakember egyetemi évei után a Sun Microsystems hazai leányvállalatánál kezdte pályafutását, ahol több fontos beosztásban bizonyította kiemelkedő képességeit.

1996-ban rendszermérnökként helyezkedett el a Sun hazai leányvállalatánál, később termék- és iparági kereskedelmi pozíciókat töltött be, majd 2003-ig a Sun szoftver üzletágát vezette. Ezt követően rövid ideig a szoftvergazdálkodási tanácsadással foglalkozó IPR-Insightsnál vezető konzulensként tevékenykedett – 2004 őszétől ismét a Sun csapatát erősítette, ahol a partnerkapcsolati igazgatóként a viszonteladói hálózat bővítése, a szoftverfejlesztő partneri kör menedzselése és fejlesztése tartozott felelősségi körébe. 2007-ben sikerrel pályázta meg a Sun Magyarország Kft. marketing igazgatói pozícióját – ebben a beosztásban a hazai marketing stratégia, a PR és marketing kommunikáció és promóciók tervezése és kivitelezése volt fő feladata. Pozíciója 2009-től regionális munkakörré bővült, így az elmúlt évben a cseh, a szlovák és a lengyel hardver marketing aktivitások tervezését és megvalósítását is irányította a Sun, majd később az akvizíció lezárása után az Oracle berkein belül.

Polner Tamás a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki informatika szakán diplomázott 1998-ban, majd a Közép-európai Egyetem és az amerikai Case Western Reserver University közös programján folyatatta tanulmányait, ahol marketing és nemzetközi vezetés-szervezés szakon szerzett MBA fokozatot 2002-ben. Három kisfiú boldog apukája, szabadidejét fotózással tölti.